English Russian Montenegro

  • Sva vozila
  • Premium & Luxury
  • Kombi vozila
Otvori / Zatvori Pretraga

 

 

POLITIKA PRIVATNOSTI



 

KO KONTROLIŠE I PRIMA VAŠE LIČNE PODATKE KOJE DELITE SA NAMA

* Europcar International S.A.S.U, a ‘Société par Actions Simplifiée Unipersonnelle' registrovani u EUROPCAR INTERNATIONAL SASU, Bat OP - 2, rue René Caudron, 78960 Voisins-le-Bretonneux, Francuska, registrovani u Privrednooj Komori Versaja pod brojem: B 542 065 305 kao i njihovi nosioci Franšize sa Srbiju,

* Primero rent a car d.o.o. Beograd registrovan na adresi Vase Pelagića 38, Beograd sa matičnim brojem preduzeća 17453416- Franšiza Europcar-a za Srbiju i

* Primero rent a car CG d.o.o., registrovan na adresi Džordža Vašingtona 28, 81000 Podgorica sa matičnim brojem preduzeća 02785552- Franšiza Europcara za Crnu Goru (u daljem tekstu “Mi” ), su oni koji primaju Vaše lične podatke koje nam dostavljate putem ovog WEB sajta (u daljem tekstu WEB sajt/stranica).

Ovi lični podaci su namenjeni Europcar Grupi, njenim Franšizama, podizvođačima i Partnerima i biće prikupljeni, obrađeni i čuvani u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka Francuske/Srbije I Crne Gore.

 

KOJE LIČNE PODATKE PRIKUPLJAMO O VAMA?

Lični podaci o Vama

Prikupljamo one podatke koje dobrovoljno ostavljate. Ove informacije se isključivo prikupljaju kada:

  • Se registrujete/ postajete član Europcar-a
  • Rezervišete on-line
  • Aktivirate našu eReady uslugu
  • Popunjavate pristupnicu za naš Europcar Privilege program lojalnosti
  • Prijavite se za prijem našeg Europcar on line vesti / Email obaveštenja
  • Učestvujete u anketi, takmičenju ili nagradnoj igri
  • Kontaktirate Europcar
  • Koristite naše on-line usluge
  • Napravite upit on line

 

KAKO UPRAVLJAMO PODACIMA KOJE PRIKUPLJAMO – TRANSFER PODATAKA?

Mi prikupljamo i obrađujemo Vaše lične podatke kako bi smo omogućili Europcar Grupi, njenim Franšizama, podizvođačima i Partnerima da Vam pruže naručenu uslugu i da Vam pruže benefite za koje ste se kvalifikovali.

Konkretno, podatke možemo upotrebiti:

  • Da Vas registrujemo kao Europcar člana i dostavimo Vam Vaš Europcar ID (identifikacioni broj)
  • Da procesuiramo Vaš najam vozila i sve ostale usluge koje su u vezane za uslugu iznajmljivanja vozila: dostavljanje ponude / on line rezervacija / modifikovanje i otkazivanje rezervacije / slanje potsetnika izvršene rezervacije / izdavanje računa…
  • Da Vam pošaljemo emejl sa specijalnim promocijama, ukoliko Vi to prethodno potvrdite
  • Kontaktiramo Vas vezano za rezervaciju koju niste do kraja završili on line na Europcar WEB sajtu
  • Da Vam pošaljemo izveštaj o Vašim rezervacijama ukoliko se saglasite da nam pošaljete Vašu emejl adresu
  • Da procesuiramo Vaš račun u okviru Europcar programa lojalnosti
  • Da odgovorimo na Vaša pitanja ili sugestije
  • Da Poboljšamo kvalitet Vaše posete našem WEB sajtu
  • Da Vam pošaljemo emejl sa našim novostima, ukoliko Vi to prethodno potvrdite
  • Da procesuiramo Vaše učestvovanje u nagradnoj igri ili takmičenju
  • Da Vas kontaktiramo radi poziva da učestvujete u anketi namenjenoj našim Kijentima kojom želimo da unapredimo našu uslugu prema Vama. S vremena na vreme možemo transferisate ove podatke Europcar Franšizama u EU i van nje a u svrhe ovde opisane. Ove aktivnosti su potpuno u skladu sa Politikom privatnosti.
  • Određeni entiteti koji primaju ove podatke mogu biti u zemljama koje po svojim lokalnim zakonima nemaju isti nivo zaštite ličnih podataka kakvi važe u EU. Davanjem pristanka, Vi nas ovlašćujete da vršimo prenos Vaših podataka u kompanije i prema licima koje je ovlastio Europcar, a nalaze se u ovim zemljama, u cilju realizacije usluge prema Vama. Europcar ima potpisane Ugovore u ove svrhe sa Trećim stranama kako bi se bavili na adekvatan način bazama ličnih podataka klijenata i kako bi isporučili tehničku i svaku drugu podršku primeni regulativa. Vaši lični podaci mogu biti komunicirani ili transferisani trećim stranama koje su naši dobaljači gore pomenutih usluga kao i entitetima sa kojima imamo Ugovore ukoliko to bude neophodno, a u skladu sa opisanim u Politici privatnosti. Sve treće strane koje su naši dobavljači usluga i učestvuju u sprovođenju Europcar posla su angažovani pod obavezujućim poverljivim Ugovorima sa Europcar-om, gde vezano za gore pomenuto, ove treće strane mogu postupati isključivo prema instrukcijama dobijenim od Europcar-a i imaju limitiran pristup Europcar bazama podataka, a samo u cilju pružanja tehničke podrške.

 

NAŠI PARTNERI I LINKOVI PREMA DRUGIM WEB SAJTOVIMA

Mi smo sklopili partnerstva sa respektabilnim trećim stranama kako bi smo Vam pružili širok spekrat usluga u industriji putovanja. Sve usluge vezane za putovanja koje se nalaze na našem WEB sajtu koje sprovodi treća strana / partner su jasno naznačene kao takve. Iako radimo isključivo sa renomiranim partnerima, oni mogu imati različitu Politiku privatnosti od Europcara.

Na nekim mestima na našem WEB sajtu može se otići na WEB sajtove koji nisu pod istim regulativama Politike privatnosti Europcar-a. Kada klikom sa našeg WEB sajta odete na drugi Web sajt, Politika privatnosti Europcar-a više nije na snazi. Preporučujemo Vam da proverite ovu vrstu regulative kada posetite te WEB sajtove.

Ovo su naši partneri:

  • Nissan
  • Ubeeqo
  • Le Club AccorHotels
  • Easyjet
  • Air Europa Suma
  • Air Europa
  • Aadvantage
  • AccorHotels
  • Accor Carte Bienvenue
  • Aeroflot
  • Aeroflot Bonus
  • Air Europa
  • Air France
  • American Express
  • American Express Membership Rewards
  • Brittany Ferries
  • Delta Skymiles
  • Top Bonus
  • Diners Club
  • El Al
  • Emirates Skywards
  • Etihad Guest
  • Finnair Plus
  • Finnair Plus Redemption
  • Flying Blue
  • Hilton Hhonors
  • HSBC
  • Krisflyer
  • Mastercard
  • Miles & More
  • Qatar Privilege Club
  • Royal Air Maroc
  • Safar Flyer
  • Tap Victoria
  • Thalys Staff
  • Thalys TheCard
  • HDFA
  • NBAD
  • Uia Panorama Club
  • Asia Miles
  • Air Caraibes
  • Pierre&Vacances
  • Gulf Air Falcon Flyer
  • Oman Air Sindbad
  • ISIC
  • Bank Of Communications
  • Center Parcs
  • Total
  • Lufthansa
  • AXA
  • flySAS

 

KAKO MI ČUVAMO I ŠTITIMO LIČNE PODATKE – SIGURNOST PODATAKA

Naša želja je da se naši članovi i posetioci osećaju sigurni prilikom korišćenja našeg WEB sajta i pravljenja rezervacija za iznajmljivanja vozila tako da smo se obavezali na čuvanje prikupljenih ličnih podataka.

Mi ćemo čuvati Vaše lične podatke onoliko koliko je to neophodno po zakonima Francuske/Srbije i Crne Gore, a za relevantne aktivnosti opisane u Politici čuvanja ličnih podataka. Europcar će sa svojim dobavljačima i partnerima koristiti adekvatne fizičke, tehničke i organizacione mere sigurnosti u cilju preventive neovlašćenog ili nezakonitog manipulisanja podacima, slučajnog brisanja kao i uništavanja ili destrukcije Vaših ličnih podataka.

Europcar je bezbedno i sigurno on line okruženje. Naši sistemi su konfigurisani sa enkripcijom podataka ili tehnologijama za premeštanje i industrijskim standardnim zaštitnim zidovima. Kada šaljete lične informacije na Web lokaciju Europcar preko Interneta, vaši podaci su zaštićeni tehnologijom Secure Socket Laier (SSL) kako bi se osigurala sigurna transakcija. Svaka transakcija sa kreditnom karticom na Web stranicama Europcar-a vrši se preko naše Secure Server Tehnologije. Ovo pruža mnoge bezbednosne funkcije, uključujući:

  • Autentifikaciju: ovo omogućava pregledaču da se vaši podaci šalju na ispravan računarski server i da je server siguran
  • Šifriranje: ovo kodira podatke, tako da ga ne može pročitati niko drugi osim sigurnog server
  • Integritet podataka: ovo proverava podatke koji se prenose kako bi se osiguralo da nije izmenjeno

 

KAKO DA PRISTUPITE LIČNIM PODACIMA, DA IH IZMENITE ILI DA IH IZBRIŠETE

Mi ulažemo razumne napore da osiguramo da su vaši lični podaci tačni, aktuelni i potpuni koliko je potrebno za svrhe za koje koristimo te podatke.

Prema Francuskom zakonu o zaštiti podataka, u bilo kom trenutku imate pravo pristupa i iz legitimnih razloga protiviti se obradi vaših ličnih podataka, kao i prava da ažurirate, ispravite ili izbrišete lične podatke koji smo prikupili koji bi bili nepotpuni, neprecizne, zastarele podatke ili one zabranjene zakonom, prijavljivanjem u svoj profil www.europcar.com "My Europcar" ili kontaktiranjem naše glavne kancelarije u vašoj državi boravka.

Pronaćićete adrese naših sedišta na stranici Kontakt ili alternativno kontaktiranjem nas na:

  • Europcar International - Data Centre, Bat OP - 2, rue René Caudron, 78960 Voisins-le-Bretonneux, France
  • Primero Rent a Car d.o.o. Beograd, ul. Vase Pelagića 38, 11040 Beograd, Serbia
  • Primero Rent a Car CG d.o.o., ul. Džordža Vašingtona 28, 81000 Podgorica, Montenegro

Da bismo zaštitili vašu privatnost i sigurnost, preduzećemo opravdane korake da proverimo vaš identitet pre nego što date pristup ili napravite ispravke.

Takođe, moći ćete da promenite svoju lozinku i tajno pitanje u bilo kom trenutku tako što ćete se prijaviti u svoj profil "Moj Europcar"

 

KAKO MOGU DA SE PRIJAVIM ZA PRIJEM PROMOTIVNIH E-PORUKA? - NAŠA POLITIKA OPCIJE

Kao član Europcar-a, povremeno možete dobiti putem e-pošte informacije o našim proizvodima i uslugama, ažuriranja na sajtu www.europcar.com, prilagođene reklame i promocije koje su usmerene na vaše specifične interese, kao što su posebni dogovori, promocije, takmičenja, nagradna igra i druga putovanja koja mogu biti dostupna na Europcar Web stranicama i/ili sponzorisane od strane naših provajdera i oglašivača. Ove informacije šaljemo direktno sami, ili preko trećih provajdera usluga.

Ti e-mailovi će Vam biti poslati na Vaš zahtev. Možete se pretplatiti na stranicama "Profil" i "Upozorenja" u odjeljku "My Europcar", koji je dostupan preko glavne linije za navigaciju na Web lokaciji ili poslati e-poštu klikom ovde.

U bilo kom trenutku, možete odlučiti da ne želite da primate nikakvu buduću marketinšku ili promotivnu e-pošta od nas. U ovom slučaju možete se odjaviti na stranicama "Profil" i "Upozorenja" u odjeljku Moja Europcar, dostupnim preko glavne linije za navigaciju na Web lokaciji ili poslati e-poštu klikom ovde.

Pored toga, u našim e-porukama i drugim komunikacijama, uključićemo uputstva o tome kako se odjaviti.

Zadržavamo pravo ograničavanja članstva na one koji će prihvatiti e-poštu. Članovi će biti obavešteni putem e-pošte pre bilo kakvih preduzetih radnji.

 

IZMENE POLITIKE PRIVATNOSTI

Naša Politika privatnosti će verovatno biti ažurirana. Zbog toga preporučujemo da redovno pregledate ovaj dokument kako biste bili u potpunosti svesni naših obaveza u vezi sa sigurnošću i privatnošću vaših ličnih podataka. Ako imate pitanja o našoj Politici privatnosti, molimo kontaktirajte nas.